
از دیگر مشخصات سرامیک و کاشی میتوان به مقاومت آن در برابر اسید اشاره کرد . با توجه به نوع کاربری سازه، باید به این مورد دقت کرد و محصول مناسب را استفاده کرد . برای مثال در اجرای یک استادیوم ورزشی در سطح جهانی، کاشی و سرامیک مورد استفاده باید مقاومت در برابر اسید با حداقل PH +4 را دارا باشد تا نظافت سرویس حفظ شود0
لغزندگی و آسایش حرکتی از دیگر مشخصات مهم در زمان خرید محصول است که باید با توجه به کاربری در نظر گرفته شود . برای مثال برای کف یک فروشگاه که نیاز/قابلیت شستشو خواهد داشت، نمی تواند از سرامیک عادی استفاده شده در حمام ها استفاده کرد .
دسته بندی کاشی و سرامیک در کارخانه ها
در خرید کاشی و سرامیک، محصولات تولید کننده ها به چندین دسته تقسیم می شود ٬ درجه ۱ و ۲ و ۳ و ۴ و …
در حقیقت امر، تولیدات این شرکت به درجات ۱ و ۲ و ۳ تقسیم می گردد و درجات پایینتر بنابر برنامه ریزی های اقتصادی این شرکت ها فقط به قصد فروش تمامی تولیدات به وجود می آید . تفاوت درجه ۱ و ۲ اکثرا با چشم قابل ملاحظه نمی باشد اما یک کارشناس خرید باید نکاتی را برای تشخیص آنها بداند . یکی از این تفاوت ها کالیبره بودن دقیق ابعاد است. طبق تمامی استاندارد های جهانی، سرامیک درجه ۱ میتواند تولرانس 1 میلیمتر داشته باشد . اگر تولرانس ذره ای بیشتر باشد، دیگر کاشی درجه ۱ نخواهد بود .
اما این عدد ۱ میلیمتر عنوان شده یک رقم کلی می باشد . تولرانس در حد ۱ میلیمتر شاید برای سرامیک های با ابعاد ۶۰ در ۶۰ و یا بالاتر منطقی باشد، اما اگر سرامیک ۲۰ در ۲۰ نیز با همین تولرانس تولید شود، این ایراد در خط تولید بوده و قابل قبول نیست .
تست دسته بندی کاشی و سرامیک
در قطعاتی با ابعاد ۴۰ در ۴۰ و یا کوچکتر، باید دو قطعه را از دو بسته متفاوت، بدون ترتیب، انتخاب کرد و از گوشه لعاب دار آنها در کنار یکدیگر به طور دقیق قرار داد . با حرکت دست بر روی این دو قطعه میتوان متوجه تولرانس قطعه شد. اما در قطعاتی به ابعاد بزرگتر، انجام این کار دقت کافی را نداشته و باید به اجبار از متر استفاده شود .
نکته ای در استفاده از متر
در اندازه گیری، از قسمت ۰ متر استفاده نکنیم زیرا فلز قرارگرفته در این قسمت در حد ۱ میلی متر یا بیشتر لقی داشته و نباید از آن استفاده کرد .
نکته بعدی تاب کاشی است . کاشی و یا سرامیک خریداری شده میتواند تابی در حد محسوس و یا نا محسوس داشته باشد . اگر تاب کاشی با چشم محسوس نبود، ۲ عدد از آن را از روی لعاب خورده آنها روی هم گذاشته و سر می دهیم. اگر به
راحتی حرکت کند یعنی به صورت پرانتزی روی هم قرار گرفته اند و کاشی ها تاب دارند . اگر تا بعد از سر خوردن کاشی تا ۱/۳ دیگری نتوانیم آن را باز کنیم یعنی کاشی درجه ۱ است و به صورت تخت بر روی هم قرار گرفته اند .
کاشی های سایز ۴۰ در ۴۰ و بالاتر در همه انواع خود دارای مقداری تاب هست ولی باید دقت کرد که این تاب بر اثر تولید نامناسب است یا نگه داری نامناسب . در کاشی و سرامیک هایی با ترکیب های خشک، اگر تابی در محصول نهایی دیده شود، این تاب بر اثر تولید نامناسب است و تاب ایجاد شده به راحتی در زمان اجرا قابل تصحیح نخواهد بود و به احتمال زیاد به خرد شدن قطعه خواهد انجامید . اما در محصولات درجه ۱ که با ترکیبات نرم ساخته شده اند، اگر تابی در محصول نهایی دیده شود، بر اثر نگهداری نامناسب بوده و در زمان اجرا قابل تصحیح است .