مبحث نازک کاری فضاهای تر قسمت اول

مبحث  نازک کاری فضاهای تر قسمت اول

انواع مصالح

دو نوع مصالح نازک کاری برای فضاهای تر وجود دارد، کاشی و سرامیک . کاشی مخصوص دیوار است و سرامیک مخصوص کف . اما چرا ؟

کاشی ضخامت کمتری نسبت به سرامیک داشته و اساسا پخت آن به نوعیست که ضربه پذیری ندارد . لعاب آن به نوعیست که بسیار لغزنده تر از سرامیک بوده زیرا در سطوح عمودی باید آب را به سهولت بیشتری حرکت دهد . کاشی مقطعی دارد که گود بوده و باید ملات را در خود مانند یک اسکوپ نگه دارد . سرامیک مقطعش به نوعیست که برجسته بوده و در ملات فرو میرود .

در سال های اخیر کاشی و سرامیک هایی وارد بازار شده اند که کار هر ۲ نوع را انجام داده و از نظر لغزنده بودن سطح به منظور حرکت و انتقال آب و … قابلیت استفاده در هر ۲ سطح عمودی و افقی را دارا هستند .

گرچه بسیاری از شرکت های سازنده ادعای قابل استفاده بودن کاشی های خود برای سطوح کف را دارند اما انجام این کار از بسیاری جهات مانند شیب بندی و … مشکل آفرین است .

خرید

انتخاب هرگونه سرامیک برای کف سطوحی مانند سرویس بهداشتی باید با در نظر گرفتن شیوه استفاده از ان فضا و یا فرهنگ کاربر باشد . در بسیاری از پروژه های به روز و لوکس، از سطوح کاملا صاف و بدون شیب بندی استفاده می شود که تجربه کاربری بسیار مطلوب تری را در اختیار کاربر گذاشته اما به دلیل شیب بندی نبودن کف، نیاز به طی کشی و شیوه برخورد متفاوتی دارند .

اگر قصد انتخاب این سطوح وجود داشته باشد، میتوان از سنگ های Slab با ابعاد بزرگ استفاده کرد اما در غیر این صورت ابعاد سرامیک باید به گونه ای باشد که بتوان سطح را شیب بندی کرد .

استفاده از سنگ های Slab و یا سرامیک هایی با ضربه پذیری مناسب و یا مقاومت در برابر اسید و … از مواردی هستند که انتخاب مصالح را دشوار و دایره تنوع محصولات قابل خریداری را برای ما سخت تر میکنند . بنابراین به دلیل کمبود تنوع در بازار، در شروع کار اول باید سرامیک کف را انتخاب نمود و سپس به سراغ انتخاب کاشی رفت.

پرسلان (  Porcelain Tiles )

یکی از انواع موجود سرامیک موجود در بازار ٬ سرامیک های پرسلانی می باشد که ضد ضربه هستند و با توجه به نوع خود، توانایی ضربه پذیری متفاوتی دارند . سرامیک و کاشی پرسلانی دارای ضخامت و وزن بالایی بوده و برای اغلب کاربری ها انتخاب مناسبی نیست . تصمیم گیری برای استفاده از سرامیک های پرسلانی باید با توجه به کاربری سازه بوده و در صورت نیاز از آنها استفاده شود . تصمیم گیری برای استفاده از این نوع سرامیک، انتخاب را بسیار محدود تر از پیش می کند.

نکته : تعداد بسیار زیادی از فروشنده ها در بازار ٬ ادعای پرسلانی بودن محصول خود را دارند که متاسفانه  ادعای بسیاری از آنها بی اساس بوده و محصول انها توانایی ضربه پذیری مورد نظر برای یک محصول با نام پرسلانی را دارا نیست . برای تست حداقل توانایی ضربه پذیری یک سرامیک، باید آن را تا زاویه ۶۰ درجه یک جهت بلند کرده و سپس رها کرد، اگر

دیگر مشخصات مهم در زمان خرید مصالح

ترک و آسیبی از این آزمون دیده نشد، محصول حداقل توانایی ضربه پذیری را دارست .

دنحوه نصب کاشی و سرامیک از دیگر مشخصات انتخاب مصالح است . در مدارک و Certificate های همراه مصالح باید نحوه نصب، ملات و چسب مورد نیاز برای نصب مصالح ذکر شود.

مصالح متفاوت، نیازمند نحوه نصب و ملات خاص خود هستند و توانایی استفاده در پروژه هایی مناسب با این مشخصات را دارند . برای مثال سنگ خاصی با ابعاد 30*30 با چسب خاصی فقط تا ارتفاع ۵ متر در ازمایشگاه تست شده و توان مقاومت در برابر اینرسی وارده را خواهد داشت . استفاده از این سنگ و یا چسبی نامناسب برای مصالح برای نماهایی با ارتفاع بالاتر از سطح آزمایش شده، نتایجی غیر قابل پیش بینی در بر خواهد داشت .

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.