اخذ پایانکار برای ساختمان های مسکونی در تهران

اخذ پایانکار برای ساختمان های مسکونی در تهران

هدف از احداث ساختمان استفاده از آن است.گاهی ممکن است دیدگاه اقتصادی پشت آن باشد و گاهی هم استفاده شخصی، در هر دو صورت اخذ پایان‌کار ساختمان از ملزومات است. ساختمان بدون پایان‌کار مانند انسان بدون شناسنامه است. با این دیدگاه مالک موظف است به ساختمان خود هویت داده و سپس از آن بهره گیرد.کانون معاصر شهر در این قسمت سعی دارد تا به تکمیل روند ساخت و ساز بپردازد و مراحل اخذ پایان‌کار را تا جایی‌که سوالی برای خواننده مبهم باقی نماند، پیش ببرد.

معمولا زمانی‌که جواز ساخت گرفته می‌شود و ساختمان بنا می‌گردد ،دغدغه و نگرانی‌های مالک جهت اخذ پایان‌کار شروع می‌شود.

 برای گرفتن پایان‌کار، پس از ساخت ساختمان، برگ سبز اتمام کار به همراه تاییدیه آسانسور و آتش‌نشانی (در صورت لزوم) به دفتر خدمات مربوطه بابت تشکیل پرونده ارائه داده می‌شود.

پایان‌کار شکلی شبیه به شروع دستور نقشه دارد. تشکیل پرونده، ارائه سند، تحویل برگ سبز.

بعد از ارائه مدارک، بازرس دفتر خدمات به محل مورد نظر رفته و ساختمان را بازبینی  می‌کند. در صورت عدم خلاف مدارک جمع آوری و پایان‌کار داده می‌شود. پایان‌کار در حالت عادی مرحله سختی نیست و طبق روال مشخصی که تا کنون به آن پرداختیم در اختیار مالک قرار می‌گیرد . ولی در صورت مشکل دار بودن پرونده و نحوه اجرای ساختمان، به کمیسیون خلاف یا ماده صد ارجاع داده می‌شود. بعضی از مواردی که خلل بزرگی در ساخت ایجاد نکرده باشند، می‌تواند از سوی بازرس دفاتر خدمات نادیده گرفته شود.

در هنگام بروز خلاف و اجرای نادرست  مهندس ناظر هم می‌تواند مانع اجرا شود. در صورت بروز این حالت چنانچه مالک و ناظر به نتیجه نرسند به نظام مهندسی رجوع می‌کنند و مالک ادعای تعویض ناظر ساختمان را می‌نماید. در صورتی‌که حق با مالک باشد، ناظر توسط نظام مهندسی عوض می‌شود . سازمان نظام مهندسی یکی از ناظرین خود را برای نظرارت به ساختمان مورد نظر می‌فرستد.

مواردی که حتما از سوی مامور بازدید در هنگام دادن جواز پایان‌کار ساختمان بررسی می‌شود شامل:

ابعاد گذر، ابعاد پشت به پشت ملک، رعایت مشاعات، ابعاد راه پله، ارتفاع پله، ابعاد و تعداد پارکینگ، ابعاد آسانسور، لابی آسانسور، ارتفاع سقف، کمیسیون نما، رعایت ارتفاع از کف پنجره ها(.2/1برای آتشنشانی و 07/1 پاسیو) می‌باشد.

یکی از موارد مهمی که در پایان کار وجود دارد، ابعاد گذر است. اولویت اصلی در تایید شهرداری اعم از شروع ساخت و در هنگام ساخت و یا هنگام تمام شدن ساخت و گرفتن جواز پایان کار رعایت ابعاد گذر است. در هنگام گودبرداری باید توجه شود که فاصله از مرکز خیابان به هر دو طرف گذر به یک اندازه باشد. در صورت عدم رعایت گذر پرونده به ماده صد ارجاع داده می‌شود. خط گذر و تامین پارکینگ از موارد خط قرمز در قوانین و ضوابط شهرداری است.

یکی از معضلاتی که در ساختمان سازی وجود دارد، عدم رعایت موارد و دستورالعمل‌های آتش‌نشانی است. این امر سبب شده تا ساختمان ساخته  و از آن بهره برداری شود در صورتی‌که به دلیل عدم رعایت نکات آتش‌نشانی جواز پایان کار به آنان تعلق نگرفته است. دستورالعمل‌های آتش‌نشانی را در هنگام گرفتن دستور نقشه از دفاتر خدمات باید دریافت و مطالعه واجرا نمود.

در هنگام اجرا بایدکلیه مواردی را که در نقشه معماری تایید شده و مهر ‌خورده است بطور کامل رعایت کنیم. این موارد شامل:  ضد حریق بودن سازه‌های فلزی، سرگیر نبودن ورودی درها، سرگیر نبودن رمپ پارکینگ، رعایت ابعاد داخل به داخل درها و ورودی‌ها و بسیاری موارد دیگر که در بحث‌های آتی به آن می‌پردازیم ، می‌باشد.

یکی از ضعف‌های بزرگ صنعت ساختمان در ایران عدم اتحادیه و اصناف است. این امر سبب شده تا مالکین حقوق خود را در خطر ببینند. برای رفع این معضل و نیز مکانیزه شدن این صنعت باید اقداماتی اساسی در کشور صورت گیرد.

در این بخش در رابطه با نحوه گرفتن پایان‌کار و مواردی که ممکن است در این مسیر ما را به چالش بکشاند، توضیحاتی برطبق تحقیقات صورت گرفته توسط واحد آکادمی دژان، داده شد که برای تسریع روند کار بهتر است به آن توجه نمایید.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.