ادامه مبحث وال پست و معرفی Drywall و LSF

ادامه مبحث وال پست و معرفی Drywall و LSF

خلاصه جلسه قبل

  1. ابتدا گرداوردی ازبیلت وضع موجود و سپس شروع طراحی و اجرا .
  2. بیان چهار آیتم اجرایی

 

  • معماری
  • سازه
  • مکانیک
  • الکتریکال

 

  1. هماهنگی سازه با معماری و االکتریکال و مکانیک اجباری است زیرا با یکدیگر از ابتدا تا انتهای پروژه در ارتباط هستند و بر یکدیگر تاثیر می گذارند .
  2. حضور تیم BIM  از اول تا انتهای پروژه اجباری است تا نواقص معلوم شود و سعی در حل آنها به هم آید .
  3. مشخصات فنی متریال ها باید مشخص شود و کیفیت ثابتی در طول پروژه داشته باشند تا انجام آن ها به صحیح ترین حد ممکن برسد .
  4. استفاده از سیستم ها و متریال های مدول شده مانند کناف و …
  5. تولید برخی متریال ها میتواند ممکن بوده و سبب برند سازی شود .
  6. شناخت ضعف ها و ایراد ها در پروژه های اجرا شده و در حال اجرا و سعی در رفع آنها . مانند ضعف در پرت مصالح.
  7. بعد از اجرای سازه، بخش معماری شروع می شود که شامل یکرگه کردن دیوارچینی ( بخش سفت کاری ) که شامل دیوارچینی، نصب فریم ها و کف سازی و بعد از آن به تیم نازک کار می رسد .

نکته      بخش سفت کاری که همان دیوارچینی شاقول می باشد بسیار مهم بوده که اجرای صحیح تمام مراحل بعد از آن به آن بسته است

ادامه مبحث وال پست

( مبانی اولیه وال پست در جلسه قبل )

ناظر های عالیه – سازمان تجهیزمدارس و وزارت بهداشت ابلاغیه های خاصی دارند که برای مثال اطراف تمامی بازشو ها باید در سازه در دو طرف خود وال پست داشته باشند . حتی اگر با فاصله 20 سانتی متری از کنار یکدیگر قرار بگیرند .

قلق گیری های اجرایی

وال پست های فلزی در بسیاری قسمت ها دست و پا گیر می شوند . اولین آنها در تاسیساتی است که از داخل دیوار ها عبور میکنند که ضخیم ترین و مهمترین آنها تاسیسات فاضلاب و درین ها  ( Drain )میباشند .

تاسیسات فاضلاب و ارتباط آنها به وال پست

دو نوع ونت وجود دارد، کف خواب ها و توالت ایرانی و فرنگی و کفشور ها افقی هستند و دیگری روشویی ها و فلاش تانک ها و توالت وال هنگ هستند که از سر خود به طور عمودی ونت می گیرند

بحث دیگر ورودی لوله های آب می باشد که به طور سنتی درمحل خروجی آب در دیوار شیاری وارد میکنیم  ( حداقل ابعاد لوله های ورودی آب به اندازه لوله های 4 اینچی، که 110 میلی متر می باشد، هستند . ) . اگر دیوار 20 سانتی متری باشد تقریبا نصف دیوار از بین می رود . دیوار اگر ۱۰ سانتی و یا پارتیشن باشد به کل از بین خواهد رفت .

در این باره سازمان برنامه و بودجه ابلاغ عمومی نداشته اما در برخی پروژه ها خواسته می شود که مکان دقیق Core ها مشخص شده و اول اجرا شوند .  سپس دیوار چینی انجام پذیرد و بعد از آن، دو طرف با ناودانی ها بسته شده ( دو ناودانی به یکدیگر متصل نبوده ) و غلاف گذاری میکنیم ؛ سپس تاسیسات از آن عبور میکند .

حسن این کار بدینگونه بوده که در حین تنش دیوار، هیچ وقت هیچ فشاری به لوله تاسیساتی متنقل نشده و از بین نمیرود .

نکته قلق گیری اجرایی

اگر قطر لوله ۱۱۰ باشد، فاصله مشخص شده بین 2 وال پست، میتواند حدقل 12 سانتی متر باشد . اما این کار عملی نبوده زیرا در زمان اجرای وال پست، به یک صفحه ( Plate ) با ابعاد 100 در 200 در 8 نیاز می باشد . به 2 انتهای صفحه مورد نظر 2 بولت مکانیکی کار می شود که اگر قطر هر بولت 10 میلی متر باشد، قطر محل بولت 12 بوده و در نتیجه با احتساب ضخامت جوشکاری مورد نیاز، آکس قرارگیری هرکدام حداقل 30 میلیمتر می باشد که با در نظر گرفتن ضخامت 110 میلیمتری Core، حداقل فاصله استاندارد 2 قسمت دیوار از یکدیگر 170 میلیمتر خواهد بود .

قطر پایه 110 میلیمتری عنوان شده، فقط برای ونت می باشد و در شرایطی که Core ها دیگری نیز از داکت ایجاد شده قصد عبور داشته باشند ؛ داکت ایجاد شده باید ابعاد کافی برای عبور تمامی آنها داشته باشد .

برای مثال اگر داکت ایجاد شده در پشت یک روشویی قرار داشته باشد، یک لوله ونت، 2 لوله تامین آب و ( به صورت فرضی ) یک لوله برق برای تامین انرژی سیستم Smart وجود خواهد داشت که عرض 170 میلیمتری پایه، برای تمامی Core های ذکر شده کافی نخواهد بود .

نکته: لوله های عبور داده شده در داکت، با بست هایی به ناودانی ها متصل می شوند تا حرکت نداشته باشند .

پس از اتمام اجرای داکت، شکاف ایجاد شده در دیوارچینی باید به شیوه ای بسته شده و اجرای دیوار ادامه یابد .روتین ترین شیوه انجام این کار، میلگرد گذاری با فواصل 40 سانتی متری یا 30 سانتی متری در این شکاف، قرارگیری رابیتز و سپس اجرای یک لایه سیمان بوده که در نهایت باید سطح بدست آمده در تمامی طول دیوار یکسان باشد تا پس از آن مراحل عایق گیری و نازک کاری به صورت معمول شروع شود .

اگر ناودانی های قرارگرفته در 2 سر شکاف، از قطر دیوارچینی بزرگ تر باشند ( شکل A  )، سطح بدست آمده در انتهای مرحله اجرای سیمان یکدست نخواهد بود و مشکلات عدیدی را در این مرحله اجرا بوجود خواهد آورد . شیوه درست انجام این کار بدین گونه بوده که ناودانی های قرارگرفته در 2 سر شکاف، یک سایز از قطر دیوارچینی کوچکتر باشند ( شکل B ) تا با قرارگیری رابیتز ها در محل مشخص شده، سطح بدست آمده در این مرحله کاملا همسطح باشد .

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.