ادامه مبحث وال پست و معرفی Drywall و LSF قسمت دوم

ادامه مبحث وال پست و معرفی Drywall و LSF قسمت دوم

وال پست های افقی و لوله های برق


وال پست های افقی باید به ازای هر 3 متر ارتفاع وجود داشته باشند. و عبور دادن لوله های برق از آنها علاوه بر ایراد فنی، اتلاف هزینه و وقت را نیز در بر خواهد داشت . وال پست های افقی  اگر جایگزینی مناسبی در پروسه طراحی داشته باشند، در زمان اجرا مشکلات بسیاری در محل عبور لوله های برق بوجود را از سر راه برخواهند داشت .

برای پیشگیری از هرگونه مشکلی در ارتباط با وال پست های افقی و لوله های برق، وال پست افقی A باید حداقل 15 سانتی متر بالاتر از تراز سقف کاذب قرار گیرد تا فضای کافی برای عبور لوله های مورد نظر وجود داشته باشد .

وال پست دوم ( B ) باید با راهنمایی مهندس برق جایگذاری شود . برای مثال در نمونه بالا پریز خروجی برق در تراز 30 سانتی متری از سطح تمام شده قرار گرفته بنابراین وال پست افقی دوم میتواند مستقیما در تراز پایین تر از آن قرار بگیرد .

ورود تکنولوژی های نوین

نکات بیان شده برای ایجاد شکاف در دیوارچینی، تنظیم ارتفاع وال پست ها و در نظر گرفتن ضخامت دیوارچینی و … همگی از مشکلات استفاده از روش های ساخت و ساز سنتی بوده و استفاده از متریال ها و روش های ساخت و ساز نوین بسیاری از این مشکلات را برطرف می کنند .

استفاده از Drywall ها و سیستم های LSF یکی از بهترین و موثرترین روش ها برای پایین آوردن زمان ساخت و ساز و برطرف کردن بسیار مشکلات مانند عبور داکت ها و لوله ها می باشد .

Drywall ها تنوع بسیار بالایی درون خود داشته که به تعداد اندکی از آنها اشاره می کنیم :

  • صفحات گچی Gypsum Board
  • صفحات سیمانی Cement Board
  • صفحات منیزیومی Magnesium Board
  • صفحات ضد رطوبت Moisture – Resistant Board
  • صفحات ضد آب Water Resistant Board
  • صفحات مقاوم در برابر آتش سوزی Fire – Resistant Board
  • صفحات دوستدار محیط زیست Eco – Friendly Board
  • صفحات عایق صدا Sound – Proofing Board

Light Steel Framing قاب های فولادی سبک –

لزومی به استفاده از پنل های از پیش تولید شده در این سیستم نبوده و با توجه به نوع کاربری و اهداف پروژه می توان پنل های MDF، سنگ های Slab و انواع شیشه ها را طبق نیاز طراحی و اجرا کرد .

سیستم های LSF به طور کلی شبکه ای متقاطع از عناصر فولادی می باشند که با توجه به نوع کاربری، مقاطع و ضخامت های مختلفی را دارا می باشند .

پروفیل های عنوان شده با توجه به طراحی خود می توانند در نقاط مختلفی، حفره هایی را داشته باشند تا با استفاده از آنها بتوان لوله های برق و آب ظریف را به راحتی در نقاط دلخواه عبور داد

با توجه به تمامی نکات مثبت عنوان در ارتباط با سیستم های Drywall و LSF، این سیستم ها که قدمتی حداقل 40 ساله را در دنیا دارا هستند، در ایران تا به امروز استفاده گسترده ای ندارند . از دلایل این امر میتوان به چندین مورد اشاره کرد :

  • عدم وجود تکنسین های کارآموخته
  • گرانتر بودن قسمت سفت کاری ابنیه بر حسب متر مربع

 

هزینه مصالح و ساخت و پیاده سازی سفت کاری در این روش در مقایسه با روش های سنتی گرانتر خواهد بود اما زمان ساخت بسیار کمتر ( و در نتیجه هزینه نیروی کار بسیار پایین تر )، مقدار تولید زباله ساختمانی بسیار کمتر ( و در نتیجه هزینه بسیار پایین تر جمع آوری زباله، حمل و نقل و … ) در کل هزینه ساخت را در حدود 5% بالاتر از روش های ساخت سنتی قرار میدهد .

 

بهره برداری متفاوت نسبت به مصالح سنتی

  • تصور غلط در مورد عدم وجود عایق صوتی

دیتیل بالا ( ارائه شده توسط شرکت Knauf ) مربوط به دیوار 2 لایه Drywall می باشد که برای جداره جداکننده بین 2 واحد مسکونی و یا هر فضایی که نیاز به عایق صوتی داشته باشد به کار می رود . 2 لایه عایق صوتی پشم شیشه موجود در این پنل، حریم فضای خصوصی را تضمین می کند .  در صورت نیاز می توان از فوم های تزریقی برای لایه عایق استفاده کرد که در صورت وجود Grade ضد حریق، استاندارد های حریق را نیز تامین خواهند کرد .

جداره های Drywall اجرا شده در ایران اکثرا طبق دیتیل های تایید شده نبوده اند و بدین دلیل اعتماد مردم بدین سیستم ها از بین رفته است . اما با اجرای درست آنها این اعتماد باز خواهد گشت و فواید استفاده از این سیستم ها نصیب اجرا کننده خواهد بود . از این موارد می توان به زمان اجرای بسیار کمتر، پیچیدگی بسیار کمتر در حین ساخت، امکان اجرای سرتاسری کف سازی قبل از اجرای دیوار ها، اجرای گونیای دیوار ها و افزایش متراژ مفید مسکونی اشاره کرد . تمامی این موارد در کنار هم باعث افزایش بازدهی ریالی سازنده و کیفیت بالاتر محصول نهایی می شود.

پایان

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.